Ebru Timtik sonsuzluğa uğurlandı

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik ölümsüzlesti. Halkın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Adil yargılanma talebiyle 238 gündür Ölüm orucunda olan büro avukatımız Ebru Timtik şehit düştü! Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağırıyoruz!” denildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin açıklamasında da “Adil yargılanma talebi ile 238 gündür ölüm orucunda olan avukat arkadaşımız Ebru Timtik’i az önce kaybettik” ifadelerine yer verildi.

Timtik’in ölümün ardından gece Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen insanları polis, “Burada oturmak yasaklandı” diyerek dağıtmaya çalıştı. Cenazeyi bekleyen 4 kişi gözaltına alındı. Adli Tıp Kurumu önü polis bariyerleri ile kapatılırken Timtik’in yakınlarının kaldırımdaki bekleyişi öğlen saatlerine kadar sürdü. Cenazenin önce Taksim’deki İstanbul Barosu önüne ardından da Gazi Mahallesi’ne götürüleceği açıklanmıştı. Ancak Timtik’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından zırhlı araç eşliğinde kaçırıldı. Duruma tepki gösteren kitleye de biber gazı sıkıldı.

Avukat Hüseyin Boğatekin cenazenin götürüleceği Gazi Cemevi ve defnedileceği Gazi Mezarlığı’nın ablukaya alındığını açıkladı. Ebru Timtik’in kaçırılan cenazesi bir süre sonra Gazi Cemevi’ne getirildi. Cenazeye pek çok zırhlı araç ve polis eşlik etti. Cemevine yakınları ve avukatları alınırken gazeteciler engellendi. Cemevi’nin giriş çıkışına TOMA araçları yerleştirilirken, çevresine bariyerler yerleştirildi.

ÖHD EŞ Genel Başkanı Ayşe Acinikli de şunları söyledi: “Yaşadığımız bu şey hukuktan geriye ne kaldıysa bir milat. Yapılan mücadeleyi anlatmaya hiçbir sözlük yeterli olmayacak. Adil yargılama için bedenini ortaya koymak, yaşadığımız süreci ortaya koyuyor. Daha yargılama sürecinde onların haksızlığa uğramaması için sesimizi bütün dünyaya duyurduk. Adalet Bakanı çıkıp hiçbir şey demiyor. Hala kimseden bir ses çıkmıyor. Aytaç Ünsal’ı yaşatmak için hala çok geç değil. Aytaç da aynı şeyi yaşamasın diye mücadelemize devam edeceğiz.”

Ölüm orucundaki Avukat Aytaç Ünsal da tedavi altında olduğu hastaneden bir mesaj gönderdi: “Canım avukatım, arkadaşım, adalet yoldaşım… Göz göre göre öldürdüler seni. Ama doğuyorsun sen şimdi halkın yüreğinde. Yüreklerde, beyinlerde doğuyorsun. Var mı dünyada adalet için bir örneği ömrünü veren bir avukat. Alacağız hakkımızı. Senin için alacağız.”

Timtik’in naaşının baro önüne getirilmesini engellemek için cenazeyi kaçıran polisler, cemevindeki törenin ardından Gazi Mezarlığı’na yürüyüşü engellemek için cenazeyi yeniden kaçırdı. Polis tepki gösteren kalabalığa da saldırdı. Timtik’in cenazesi abluka altındaki mezarlığa polis araçları eşliğinde götürdü.

Polisin engellemesine karşın kalabalık ara sokaklardan Gazi mezarlığına ulaştı. Ebru Timtik’in cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Önceki İçerikBAŞARACAĞIZ!
Sonraki İçerikWashington’da binlerce kişi ırkçılık ve polis şiddetine karşı yürüdü